Börja nu
Börja nu

Godis och sötsaker

Wegovy® och sötsaker

Med Wegovy® vil du føle dig mindre sulten og derfor spise mindre mad. Sukker og søde sager bidrager ikke med næring, men med ekstra kalorier. Det kan mindske effekten – så din dosis bliver højere og dermed dyrere.

Hur är det med godis och sötsaker när du tar Wegovy®?

När du äter godis och sötsaker eller dricker läsk och stora mängder juice får du i dig mycket lättupptaget socker, vilket inte ger någon mättnadskänsla. Det betyder att du kan konsumera ofattbara mängder socker utan "Wegovy®-systemet".

Det är därför viktigt att vara medveten om ditt intag av godis, sötsaker och läsk. Om du till exempel konsumerar en stor påse vingummin måste du springa mer än 10 kilometer för att bränna överskottet av kalorier den dagen. Men gör du det? Om du i förväg vet att du inte kommer springa de cirka 10 kilometerna, så kommer effekten av Wegovy® att minska avsevärt och viktminskningen minskar.

Ekonomiskt sett kommer ett stort intag av godis och sötsaker också att påverka. Om du behöver en högre dos Wegovy® får du betala ett tilläggspris på apoteket. Från 1 mg till 2,4 mg kostar cirka 1 000 DKK/vecka kommer att innebära merkostnader på 13 000 DKK per år.

Tips för att hantera sötsug

  • Ta ett beslut om att generellt inte ha sötsaker hemma. 
  • Gör överenskommelser med resten av familjen, till exempel barn och partner, att godiset endast köps till helgen och endast i mindre mängder.
  • Håll dig borta från lightprodukter, även om de är kalorifria. Det håller ditt sötsug på avstånd.
  • Om du blir sugen på sötsaker kan mörk choklad vara en lösning. Mörk choklad (i mindre mängder) har en positiv effekt på hälsan.

Jesper Nygarts snack-hack:

“Fiberrikt WASA Sport+ knäckebröd med ett tunt lager smör och ett tunt lager honung eller sylt. Då fyller det lite mer, och har samtidigt en gynnsam effekt på förstoppning, vilket är en vanlig biverkning under upptrappningen av Wegovy®.”

Såhär kan FIT för LIVET hjälpa dig

Det är DU som måste bestämma dig för att göra det. Vi kan hjälpa dig med goda råd, dosering, biverkningar mm och vi erbjuder dig en nästan “smärtfri” viktminskning som bidrar till din hälsa och livskvalitet.

Det är ditt liv och dina val, och som medlem på Fit för LIVET har du aktivt bestämt dig för att göra något åt ​​din vikt, och du även en hel del för medicinen. Det kan vara precis nu som det är dags att göra sig av med de dåliga vanorna en gång för alla.

Lyssna på Jesper Nygart berätta om medicinsk viktminskning.

Jesper Nygart är specialistläkare inom allmänmedicin och grundare av FIT för LIVET. Han har själv kämpat mot övervikt under hela sitt vuxna liv tills han började med viktminskningsmedicin. Här upplevde han snabbt banbrytande resultat.

Även om aptiten minskar, är det fortfarande viktigt att få i sig nödvändig mat. För att kroppen ska gå ner i vikt är det korrekt att vara i kaloriunderskott, men samtidigt behöver kroppen fortfarande bränsle i form av mat för att kunna gå ner i vikt.

– Stine –