Börja nu
Börja nu

CHARLOTTE 53 ÅR - KONSULT

Jag har kämpat med
övervikt hela livet

När jag var överviktig blev min självkänsla lägre och
har aldrig pratat med någon om att jag varit missnöjd med min vikt.

Men efter att jag gått ner i vikt började jag trivas mycket mer med mig själv.

Supernöjd med hela processen rakt igenom

"Jag har gått på otaliga dieter som bara fungerat på kort sikt, och under klimakteriet gick vikten helt åt skogen, med högt blodtryck och högt blodsocker (prediabetes) som följd. Idag har jag gått ner 15 kilo, håller vikten och alla siffror ser bra ut. Och det finns fortfarande utrymme att njuta av livet. Jag kan bara tacka Jesper och hans team för det”.

4 graviditeter och 136 kilo

Jag har kämpat med fetma i hela mitt liv. Jag minns skoltiden där jag alltid kände mig fel. För stor. För klumpig. Efter 4 barn och många extrakilon på grund av graviditeterna nådde vikten vid ett tillfälle strax under 136 kilo. Jag skämdes varje dag över hur jag såg ut, och jag var så ledsen över att alltid ha samma stora kläder på mig.

Gastric bypass och klimakteriet

För 10 år sedan gjorde jag en gastric bypass-operation och gick ner 68 kilo. Jag höll vikten tills för 1 år sedan när jag kom in i klimakteriet. Innan jag visste ordet av hade jag gått upp 14 kilo.

Jag är fysiskt aktiv, springer och cyklar och äter inte så mycket pga min operation. Nu har jag valt FIT för LIVET som handledare, coach och samarbetspartner. Och viktigast av allt: Att bli av med de 14 kilona igen.

Läs berättelserna från våra andra medlemmar här

Lätt att få vägledning och konsultation

Jag har kämpat med övervikt i hela mitt liv, och efter att ha gått upp i vikt snabbt på grund av klimakteriet började jag med Wegovy. Jag har nu gått ner över 19 kg.

Jag har inte haft några biverkningar och har varit supernöjd med processen hela tiden. Jag har kunnat ta hand om , jobbet, skolan, familjen och allt.

Jag har varit nöjd med flexibiliteten hos FIT för LIFVET. Det har varit lätt för mig att få recept, lätt att få vägledning, lätt att få en konsultation – jag behövde inte vänta länge, jag skrev och sedan kom svar direkt.

Jag har gått på 1000-tals olika dieter. Vissa fungerade, andra var helt värdelösa. Men gemensamt för dem alla var att jag efter 6 månader hade gått upp allt igen. Eller mer.

Och sedan började allt om igen. Även min dåliga självkänsla.

Med viktminskningsmedicin och FIT för LIVET känner jag för första gången att jag har två partners i min viktresa.

Mina bästa råd

Jag har samlat några av mina bästa råd, som jag hoppas kan vara till nytta för andra i liknande situation som precis som jag har påbörjat en medicinsk viktminskningskurs.

Mät din kropp

Mät på samma ställen varje gång och gör det eventuellt samma dag som du tar din injektion. På så sätt kan du hålla ett öga på hur dina mått förändras vecka för vecka och se framstegen.

Motion

Det kan vara jobbigt att visa upp sin kropp i simhallen, ha modet att träna på ett gym eller att bara utmana sig att sätta sig på cykeln.

Mitt personliga råd är att börja med en promenad. Gå samma väg i 14 dagar och försök öka tempot gradvis för att gå snabbare och snabbare.

Börja med medicinen

Först och främst skulle jag rekommendera att titta på en instruktionsvideo om hur det går till innan du börjar ta injektionerna.

På hemsidan kan du hitta en video med Jesper Nygart som guidar dig genom processen. Det är viktigt att vara bekant med själva pennan för att undvika att slösa bort de värdefulla dropparna.

Kost

Som jag skrev i mitt förra blogginlägg så tycker jag personligen att det är intressant att höra vad andra som också är på en viktminskningsresa gör med sin kost.

Min frukost varje morgon består av några matskedar grekisk yoghurt med honung och müsli. Den är rik på protein och håller dig mätt hela morgonen och förmiddagen. Om jag oväntat känner mig hungrig innan lunch äter jag en morot, lite vattenmelon eller några bär som ett lätt mellanmål.

Till lunch väljer jag antingen ett ägg med räkor eller ett rågbröd med ost och paprika. Till middag äter jag samma som min familj, bara i mindre portioner så att jag kan hålla koll på mitt kaloriintag.

Genom att följa dessa tips hoppas jag att du kan få en bra start på din viktminskningsresa och uppnå dina mål. Kom ihåg att det är en individuell resa och att det är viktigt att hitta de strategier som fungerar bäst för dig.

"Min personliga kamp mot vikten och min medicinska erfarenhet motiverade mig att starta FIT för LIVET."