Börja nu
Börja nu

LÄKAREN BAKOM FIT FÖR LIVET

Min resa med
viktminskningsmedicin

Det handlar inte bara om viktminskning. Varaktiga livsstilsförändringar förbättrar långsiktig hälsa. Det är baserat på min personliga erfarenhet och kunskap om medicin.

Medicinen var en ögonöppnare

Utöver den synliga viktnedgången har jag också fått ny energi och ett välmående som jag inte hade föreställt mig. Det har inte bara förändrat mitt eget liv, utan också motiverat mig att börja med FIT för LIVET.

Fysisk frihet och självförtroende

Under min medicinska viktminskningsresa har jag upplevt otroliga förändringar både fysiskt och mentalt. Dessa förändringar har inte bara påverkat min viktminskning, utan har också förändrat min syn på mat och matvanor.

De fysiska förändringarna som följt med viktnedgången har gjort stor skillnad i mitt dagliga liv. Det är lättare att knyta skosnörena, att ta sig runt och inte minst att vara aktiv.

Jag känner mig lättare och mer flexibel i min kropp, och detta har gett mig en känsla av frihet och självförtroende.

19 kilo lättare och nu normalviktig

För mig handlar det om livskvalitet här och nu och att prioritera hälsa är väsentligt.

Jag vill att människor ska uppleva samma förnyade energi och välbefinnande som jag har gjort. Jag har sett hur denna medicin kan förändra liv och det motiverar mig att dela med mig av min erfarenhet genom FIT för LIVET.

Man kan dock inte undvika att livsstilen och vanorna måste förändras enligt de klassiska metoderna. Det innebär en hälsosam och näringsrik kost, begränsat kaloriintag och regelbunden motion.

Därför startade jag FIT för LIVET

Efter att ha fått erfarenhet av medicinen (först Saxenda®, sedan Ozempic®) och upplevt otroliga resultat, insåg jag att det finns många människor där ute som känner på samma sätt som jag.

De kämpar med viktproblem och vill få tillbaka sin hälsa och livskvalitet. Det fick mig att reflektera över min egen resa och fundera över hur jag kunde dela min energi och erfarenhet med människor som kämpar med samma sak.

Jag blev förvånad över att höra vissa husläkares inställning till den här typen av medicin och jag kunde inte förstå varför de hade ett sådant motstånd mot det.

För människor som verkligen kämpar med sin vikt och är i en situation där de behöver en lösning, kände jag att de förtjänade samma möjligheter som jag.

Jag vill bryta barriärerna och ge människor möjlighet att åstadkomma en förändring som verkligen kan göra skillnad i längden.

Vad har jag lärt mig?

En av de mest märkbara förändringarna är mitt förhållande till mat. Tidigare kunde jag lätt äta en stor biff på 200-250 gram, men idag kan jag i princip dela den mängden med min fru.

Jag har ändrat min konsumtion och försöker undvika godis. Det betyder inte att jag aldrig njuter av godis utan jag har blivit mer medveten om mängden och försöker minimera mitt intag och inte minst hjälper det att vi inte har godis hemma.

Ett av mina personliga mål har varit att äta mer grönt. Jag har aldrig varit en stor salladsfantast, men jag har satt som mål att få in fler grönsaker i min kost.

Samtidigt försöker jag minimera mitt intag av vitt bröd. Att ta medicinen har krävt att jag behövt ändra en del av min kost.

"Innan jag påbörjade mitt medicinska viktminskningsprogram hade jag flera bekymmer, som jag i backspegeln inte behövde vara så nervös för."